The Brief
A beautiful Victorian Town house was lost behind an untamed garden. The brief was to provide parking for 3 cars, and a proper garden to the front of the house.

The New Design
Railings were commissioned to give this beautiful house a clear identity, since the boundary between the property and road edges were a little “woolly”. Also a dustbin screen was erected to hide the essential rubbish and recycling bins from view. In front of the bay window, a hexagonal area of paving to echo the window shape is surrounded by suitable sun loving planting. A Hornbeam hedge which will be kept to around 1m high was planted to give a division between the semi detached properties. These photographs were taken just a few months after completion. See More Front Gardens

Slide background

The front porch, barely visible before, is now on full show for everyone
to enjoy.

Slide background

The frontage now linked to the opposite side of the drive with the same
black railings.

Slide background

Planting surrounds a hexagonal paved area which echoes the shape
of the lovely bay window.

Slide background

An area of blocks matching those used in front of garage, form a small
transitional step.

Slide background

Before.