Winner of Wokingham “Best Front Garden Award”

The Brief
The owners of this property at the end of a cul de sac, wanted to change what was once lawn, to include an extra parking space for occasional use by visitors, but wanted to avoid their garden looking like a car park.

The New Design
The angles of the bricks set in gravel visually guide a visiting car to a parking area. The same brick is repeated to create pathways through planting. A trellis screen provides privacy for a small seating area.

An extra parking space when needed, otherwise a simple garden to maintain, with plenty of foliage year round, and seasonal perennial interest. See More Front Gardens

Slide background

Directional brickwork suggests a parking space when required

Slide background

Golden Hop climbing on the trellis screens provides privacy for a bench
seat.

Slide background

Plenty of texture in the foliage is set off against the black timbers.

Slide background

Ferns love the moist shady corner.

Slide background

Before.