The Brief
A new build blank canvas. The client wanted a clean look with almost no planting. A deck was already in the garden leading from the house. They also wanted somehow to disguise the garden gate.

The New Design
Although the client wanted almost no planting, those selected were chosen for low maintenance. Blocks of Bamboo and Photinia will quickly screen the fences and low crisp box hedging around the base of the Obelisk gives a modern look. To disguise the garden gate, a tall screen was built a couple of metres in front of it and stained black. Against the black screen a silver Obelisk became a focal point. 3 mature tree Ferns were planted to provide central height and interest, together with a natural slate water feature. The narrow L-shape lawn edges with black timbers to give a crisp modern edge. See More Back Gardens

Slide background

An overhead shot shows the clean layout of the garden.

Slide background

Blue slate paving lead to and from the lawn.

Slide background

3 Mature tree ferns provide central interest to the gravel area.

Slide background

A silver obelisk shows up against the black background, which also
disguises the gate.

Slide background

Before.